Uitstap

Vlakbij het lokaal, net aan de overkant van de Leie, ligt de Brielpoort, een concertzaal van 1800 m² die wordt gebruikt voor optredens, fuiven, sport- en andere evenementen. Bijna wekelijks is hier iets te doen.

Met de fiets kan je bijna helemaal autovrij fietsen naar Vosselaere put. Deze gigantische zwemvijver is eigenlijk een oude, afgesloten Leiearm, die zwemmers van ver buiten Deinze aantrekt. Redders, een ponton, springplank en de cafetaria zorgen ervoor dat de zon nooit veraf is.

Binnen zwemmen is een optie voor als de zon iets minder schijnt. Het Palaestra, het stedelijke zwembad van Deinze beschikt over een 25-meterbad, een speelbad en een peuterbad. De glijbaan, Turkse stoombaden en bubbelbaden zullen zeker ook in de smaak vallen.

Net voorbij de Brielpoort, ligt het Museum van Deinze en de Leiestreek. Er staan kunstwerken van kleppers als Emile Claus, Constant Permeke, Hubert Malfait, Roger Raveel en Raoul De Keyser. In buurgemeente Machelen (deelgemeente van Zulte) kan je het Roger Raveelmuseum bezoeken, in het dorp waar de kunstenaar is opgegroeid.

Voor natuur op fietsafstand kan je naast de Brielmeersen terecht in de het historische en idyllische Astene dreef en bijhorend stads- en speelbos. Richting Kruishoutem is er ook nog een groot bos waar duchtig gespeeld kan worden: Lozerbos.